Ποιοι είμαστε

To Διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στου Ζωγράφου, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.  Η πρόσβαση είναι εύκολη με μέσα μεταφοράς καθώς υπάρχει συχνή συγκοινωνία και στάση λεωφορείου ακριβώς κάτω από το γραφείο. Το Διαιτολογικό Γραφείο λειτουργεί νόμιμα με άδεια λειτουργίας Αρ. Πρωτ. 11931 στην οδό Λ. Στρ. Παπάγου 57.

Η Αηδονίτσα Παυλίδη είναι απόφοιτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, το 2011. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της το 2013, με το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e- learning) του Kέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα Παιδική Παχυσαρκία. Απέκτησε Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα και παρακολούθησε το ετήσιο Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ΄΄ Πέρα από τα όρια της δίαιτας΄΄ του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών.
Το 2016 έλαβε Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παράλληλα παρακολούθησε το Πρόγραμμα ειδίκευσης σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους του κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών. Από το 2017 έως και σήμερα είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην Διατροφή και την Άσκηση. Έχει εκπονήσει σειρά εργασιών πάνω στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής και επιπλέον, έχει συμμετάσχει, σε πληθώρα Σεμιναρίων και Συνεδρίων, για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Διατροφής και της Διατολογίας, επιζητώντας τη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξή της. H πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Διαιτολογικό τμήμα του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά και έχει εργαστεί Εθελοντικά στο Διαιτολογικό τμήμα του 251 Γ.Ν.Α. Επίσης έχει εργαστεί στο τμήμα προώθησης διαφημιστικών εταιρειών και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα  στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών για δράσεις Κοινωνικού Χαρακτήρα ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Εκπαιδευτικός με ειδικότητα Τεχνολόγου τροφίμων – Διαιτολόγου στο τμήμα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ Καλαμακίου, Ι.Ε.Κ Περιστερίου, Ι.Ε.Κ Γαλατσίου Ο.Α.Ε.Δ. Επίσης εργάζετα σαν συνεργάτης στην εταιρεία Dream Food Α.Ε και ενασχόληση με τα αλλεργιογόνα των συστατικών των προϊόντων, με την διατροφική περιγραφή του προϊόντος και τα οφέλη για τον καταναλωτή. Τέλος, παράλληλα με τις διάφορες εξωτερικές συνεργασίες, εργάζεται ως Διαιτολόγος –Διατροφολόγος με ειδίκευση στον έλεγχο βάρους, στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και την παιδική παχυσαρκία

 

Η Παπαϊωάννου Σεβαστή είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία –Διατροφή» του ίδιου Πανεπιστημίου.
Μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών. Παράλληλα εργάζεται και ως Κλινική Διατροφολόγος –Διαιτολόγος στο Ενδοκρινολογικό ιατρείο Γεώργιου Κανάκη. Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος αθλητικής διατροφής στο «Παγκράτιο» γυμναστήριο και ως κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος στην πρότυπη μονάδα γηριατρικής φροντίδας «ΘΑΛΠΟΣ» όπου τέθηκε υπεύθυνη παραγγελιών και παραλαβής τροφίμων καθώς και υπεύθυνη εφαρμογής συστήματος πιστοποίησης ISO9001:2008. Η πρακτική της άσκηση έχει γίνει βιομηχανία τροφίμων «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ.ΑΕΒΕ», και επίσης  στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» Τέλος έχει εργαστεί εθελοντικά στο πρόγραμμα διατροφής του Ινστιτούτου «ΠΡΟΛΗΨΙΣ».

 

Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη τροφίμων του University of Reading, UK. Συμμετείχε στην Βρετανική έρευνα για το Beneforté®, μια ποικιλία μπροκόλου το οποίο περιέχει ιδιαιτέρα αυξημένες ποσότητες της αντιοξειδωτικής γλυκοραφανίνης μελετώντας την επίδραση της στα λιπίδια του αίματος.
Το 2017 απέκτησε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα ενώ είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Κατέχει πολυετή εμπειρία σαν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος σε θέματα διαχείρισης βάρους και παχυσαρκίας παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα διαιτολόγια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διατροφολόγος σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων και διατροφικών συμπληρωμάτων παρέχοντας συμβουλές κυρίως σε άτομα με παθολογικές καταστάσεις.
Επίσης συμμετέχει σε δράσεις προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση , την αξιολόγηση της σύστασης σώματος και τη καταγραφή των διατροφικών συνηθειών μαθητών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από τον Οκτώβριο του 2017 διδάσκει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ της Αθήνας, στις ειδικότητες Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων , Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης όπως και στα ΔΙΕΚ Ακαδημίας Πλάτωνος και Περιστερίου.
Από τον Οκτώβριο του 2019 διδάσκει στο Aegean College στο πρόγραμμα της Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας (BSc)

Η Μαρία Ρίτσου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διατολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. Στη διάρκεια των σπουδών της η πτυχιακή ερευνητική της εργασία με θέμα Η επίδραση της καφεΐνης σε αθλητές βαθμολογήθηκε με βαθμό Άριστα 10.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της κέρδισε πολύτιμη εμπειρία κάνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο DNA (Συντάγματος) όπου ασχολήθηκε κυρίως με τη διαχείριση βάρους, την παχυσαρκία και διάφορα προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε 2 διαφορετικά ιατρικά κέντρα αδυνατίσματος με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, τη διαχείριση του βάρους, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης. Επίσης έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε 3 μεγάλα γυμναστήρια της Αθήνας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία σε αθλούμενους, με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής σύστασης και φυσικής κατάστασης, καθώς έχει υπάρξει η ίδια πρωταθλήτρια Ελλάδος στο στίβο (3 και 5 χιλιόμετρα). Σαν αθλήτρια, έχει επιτελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου. Έχει εμπειρία στην παιδική διατροφή καθώς συνεργάζεται με αθλητικές και καλλιτεχνικές ομάδες. Έχει οργανώσει ημερίδες και έχει επίσης συμμετάσχει σαν ομιλήτρια, σε σχολεία και ιδιωτικά κέντρα με θέματα την ενημέρωση και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Αρθρογραφεί τακτικά στον διαδικτυακό και στον έντυπο τύπο, και μεταδίδει τις γνώσεις και τα τελευταία δεδομένα στο χώρο της διατροφής μέσα από αυτά. Επίσης τα άρθρα του ιστοτόπου της, οποία ενημερώνονται συχνά, και μάλιστα τα αναδημοσιεύονται από άλλους δημοφιλής ιστότοπους. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και συμμετέχει σε συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες στην διοργανωτική επιτροπή. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), του ESPEN (European Society for Clinical Nutrition) και τον GRESPEN (Αντιπρόσωπος του ESPEN) στην Ελλάδα.